De kunst van het telen van de Pink Lady®

Onder de appels heeft de Pink Lady® de langste tijd nodig om te rijpen en haar unieke smaak en aromatische rijkdom te ontwikkelen. Een lange tijd waarin ze voortdurend goed verzorgd moeten worden. Op basis van de kennis van technici en het oog van de meester wordt bepaald wanneer ze rijp zijn om geoogst te worden. Uiteraard wordt de Pink Lady® met de grootste zorg met de hand geplukt van eind oktober tot eind november. Niets wordt verspild: de kleinste appels, Pinkids®, zijn uitstekend geschikt voor kinderhandjes, appels die niet verkocht kunnen worden onder het merk Pink Lady® worden verwerkt tot sap of moes. Ten slotte dienen beschadigde appels als compost of diervoeding. In de Westelijke Loirestreek vertelt appelteler Thierry Bonnifait met trots over de zorgzame teelt van de Pink Lady®.

“De oogstperiode is voor mij altijd rijk aan emoties”


https://www.lemag-pinklady.fr/wp-content/uploads/2020/12/RFC_Art-1-NL-Appelteelt-kan-niet-zonder-oog-van-de-meester_NL_v-2.pdf